معرفی تصویری اتومبیل های روز دنیا
راپید‌کار

کمپانی موتور سیکلت بنلی، تاریخچه و محصولاتش

عکس قدیمی کمپانی بنتلی

عکس قدیمی کمپانی بنتلی

مقدمه

کمپانی بنلی، یکی از بزرگ ترین و مشهورترین کمپانی های سازنده موتور سیکلت در ایتالیا بود. این شرکت ابتدا در سال 1911 در شهر پزارو ایتالیا تاسیس شد. از این کمپانی به عنوان یکی از قدیمی ترین شرکت های تولید کننده ی موتور سیکلت نیز یاد می شود. این شرکت توسط ترزا بونی بنلی تاسیس شد و در ابتدا به کار تعمیرات دو چرخه و موتور سیکلت مشغول بود. اما توانایی تولید تمام قطعات یدکی را نیز داشت. اولین موتور سیکلت بنلی در سال 1919 ساخته شد و در نهایت اولین موتور سیکلت کاملا اورجینال این شرکت در سال 1920 رونمایی شد.

در جنگ جهانی اول شرکت بنلی وظیفه ی تعمیرات قطعات و تجهیزات ارتش را برعهده داشت و در آن زمان دشوار ، بنلی یک از پر کار ترین شرکت ها بود.

با برنده شدن تونیو بنلی در مسابقات موتور سیکلت رانی موفقیت این برند ایتالیایی تضمین شد و موتور سیکلت های بنلی شهرت زیادی پیدا کرد. پس از آن تونیو در مدت 5 سال چهار قهرمانی را با موتور سیکلت خود به دست آورد.

زمانی که جنگ جهانی دوم شروع شد موتور سیکلت جدید کمپانی بنلی که یک موتور چهار سیلندر 250 سی سی سوپر شارژ بود؛ به بازار عرضه شد. این موتور سیکلت برای شرکت در مسابقه ساخته شد. اما به علت شروع جنگ جهانی دوم فقط توانست در چند مسابقه ی داخلی شرکت نماید.

خسارات جنگ جهانی دوم تا مدت ها توان این شرکت ایتالیایی را برای ساخت موتور سیکلت های جدید گرفت. اما بنلی با ابتکاراتی ویژه توانست موتور سیکلت ارتشی را شخصی سازی کرده و در بازار به فروش برساند. به این ترتیب بودجه ی لازم برای اجرای طرح های جدید خود را مهیا نمود.

در سال 1951 می توان گفت دیگر بنلی تمام موتور سیکلت های 98 سی سی و 150 سی سی و موتور سیکلت های سنگین تک سیلندر 350 سی سی و 500 سی سی را به بازار عرضه کرده بود. از آن جایی که اوضاع اقتصادی در ایتالیا پس از جنگ جهانی دوم چندان مناسب نبود. فرصت برای موتور سیکلت ها که نسبت به دیگر وسایل نقلیه مناسب تر و کم هزینه تر بودند مهیا می شد.

موتور قدیمی بنتلی

موتور قدیمی بنتلی

 

ورشکستگی بنتلی در آغاز سال 2000

به مرور موتور های بنلی اروپا را در نوردید و در آمریکا فروش موتور سیکلت های بنلی آغاز شد. بنلی در سال 1962 موفق شد، شرکت موتوبی که در شرایط اقتصادی نا به سامانی به سر می برد، را خریداری نمود. ترنادو 650 یکی از موتور های سنگین شرکت بنلی بود که با وزن 220 کیلوگرمی اعتبار این شرکت را در ساخت موتورهای پرقدرت و البته مطمئن افزایش داد. این موتور دارای سرعت 115 مایل در ساعت و قدرت 75 اسب بخار بود. در این زمان بود که موتور های پرقدرت ژاپنی به بازار راه پیدا نمودند. این موتور ها بسیار قوی تر و پیشرفته تر از موتور بنلی بود. بنابراین به شدت فروش این موتورها در بازار کاهش یافت. موتور های پیشرفته ی ژاپنی، برند بنلی را در سال 1998 با ورشکستگی مواجه نمود.

 

انتقال به چین و هند در نتیجه ورشکستگی

بعد از این ورشکستگی چندین بار تلاش برای راه اندازی دوباره بنلی صورت گرفت. اما همه ی تلاش ها ناکام ماند. تا این که این کارخانه به شرکت Qianjiang چین فروخته شد. تا رسما این برند اروپایی به چین منتقل شود. این شرکت چینی اکثر دفاتر این کارخانه را به چین منتقل کرد و سپس برای ورود به بازار هند اقدام نمود. در این راستا با شرکت DSK هند سرمایه گذاری مشترک نمود. به طوری که 51 درصد از سهام این شرکت متعلق به شرکت DSK و 49 درصد باقی مانده متعلق به شرکت چینی است.

موتور بنتلی رنگ سفید و مشکی

موتور بنتلی رنگ سفید و مشکی

 

کلاس های مختلف موتورهای بنتلی

در حال حاضر بنلی 6 موتور سیکلت در کلاس های مختلف را به بازار ارائه نموده است که از آن جمله می توان به TNT تک سیلندر 250 سی سی، TNT300 دو سیلندر 300 سی سی، TNT600I و مدل 600GT چهار سیلندر 600 سی سی، مدل TNT899 سه سیلندر 898 سی سی و موتور سیکلت پرچمدارTNTR سه سیلندر 1131 سی سی می باشد.

شرکت چینی بنلی توانست در هند بیش از 3000 موتور سیکلت را به فروش برساند. این موتور سیکلت ها 4 سیلندر خطی بودند. به این ترتیب شرکت بنلی یکی از پرفروش ترین شرکت ها در بازار هند بود. هم چنین این شرکت در سال 2016 وارد بازار ایران شد و شرکت نیکران موتور پاسارگاد نمایندگی این برند موتور سازی را اخذ کرد.

سیاست بنلی از سال 2000 تغییر کرد و دیگر به دنبال ساخت موتور های پرقدرت نبود. بلکه تمرکز خود را روی ساخت موتور های ضعیف تر و ارزان قیمت تر قرار داد. این موتور بین 165 تا 300 سی سی قدرت دارد. بنلی این سیاست را همزمان با تصویب قانون اخذ گواهینامه های موتور سیکلت در سه سطح توسط اتحادیه اروپا گرفت. این قانون اجازه نمی دهد که جوانان اروپایی بتوانند سوار هر موتوری شوند.

گواهینامه ی A1 محدود به موتورهای 125 سی سی با توان 11 کیلو وات است و گواهینامه ی A2 محدود به موتورهای 47 اسب بخار است. به این ترتیب شرکت بنلی تمرکز خود را از زمان تصویب این قانون روی موتور های ضعیف تر با توان متناسب با گواهینامه های A1 و A2 اتحادیه اروپا گذاشت. تا بتواند این بازار را از آن خود نماید.

تنها موتور بنلی که دارای توانایی بالاتر از استاندارد های A1 و A2 اروپا است. مدل S752 است که دارای توان 56 کیلواتی است.

 

جمع بندی کلی

کمپانی بنلی به عنوان یکی از قدیمی ترین موتور سیکلت سازان اروپایی در ایتالیا تاسیس شد. این کمپانی در ابتدا به تعمیرات موتور سیکلت پرداخت. اما بعد از مدتی توانست. اولین موتور سیکلت خود را روانه ی بازار نماید. موتور سیکلت بنلی با شرکت در مسابقات اروپا و کسب مقام اولی در این مسابقات شهرت یافت. پس از آن بنلی سال ها توانست موتور سیکلت های خود را در اروپا به فروش رساند. اما بعد از ورود موتور های ژاپنی این کمپانی توان رقابت با این شرکت ها را نداشت و در نهایت از عرصه رقابت خارج شد. پس از ورشکسته شدن بنلی، این برند توسط یک شرکت چینی خریداری شد و موتورهای بنلی که امروزه در بازار مشاهده می کنید، ساخت این شرکت چینی می باشد.

 

ارسال دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها