معرفی تصویری اتومبیل های روز دنیا
راپید‌کار

اجزای تشکیل دهنده باتری اتومبیل

باتری اتومبیل : انرژی مورد نیاز خودرو از طریق دو منبع انرژی تامین می گردد :

۱-اولی همان سوخت روزانه اتومبیل است که با تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی جنبشی باعث راه اندازی موتور و حرکت خودرو می شود.

۲-دومی گرچه قطعه ی کوچکی است و برای بعضی افراد آنقدر پر اهمیت جلوه نکند اما کار حیاتی و بزرگی را انجام میدهد . این قطعه که همان باتری است منبع انرژی بسیاری از اجزا و تجهیزات ماشین می باشد و انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل می نماید. %d8%a7%d8%ac%d8%b2%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%b4%da%a9%db%8c%d9%84-%d8%af%d9%87%d9%86%d8%af%d9%87-%d8%a8%d8%a7%d8%aa%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d8%aa%d9%88%d9%85%d8%a8%db%8c%d9%84

دلیل حیاتی بودن باتری اتومبیل :

باتری خودرو همانطور که اطلاع دارید به عنوان مهم ترین قطعه در خودرو انرژی الکتریکی لازم برای فعالیت آن را فراهم می کند و از سویی دیگر باعث می شود اجزای دیگر ماشین به راحتی کار خود را ادامه دهند.

اجزای تشکیل دهنده باتری اتومبیل

پوسته یا جعبه باتری

پوسته باتری یک جعبه پلاستیکی و یا لاستیکی از جنس پلی کربنات می باشد . مقاومت این جعبه به اندازه ای است که در برابر ضربات و یا حرارت ناشی از واکنش های شیمیایی باتری تحمل بالایی دارد . هم چنین در برابر جریانات الکتریسیته عایق است.

جعبه یا پوسته باتری به شکل خانه به خانه ساخته می شود .انتهای هر خانه مکان های حوضچه مانندی برای نشست ذراتی که از باتری جدا می شوند و همینطور جلوگیری از اتصال صفحات به همدیگر قرار داده شده است . وجود این مکان های حوضچه مانند به این دلیل است که اگر سطح رسوبات و ذرات ته نشین شده بالا بیاید موجب به هم خوردن و اتصال صفحات باتری به یکدیگر شده و در نتیجه قدرت باتری را کاهش می دهد.

به عنوان مثال یک باتری ۱۲ v شش خانه دارد که برای هر کدام از این خانه ولتاژ استاندارد ۲ v در نظر گرفته شده است.

%d8%a7%d8%ac%d8%b2%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%b4%da%a9%db%8c%d9%84-%d8%af%d9%87%d9%86%d8%af%d9%87-%d8%a8%d8%a7%d8%aa%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d8%aa%d9%88%d9%85%d8%a8%db%8c%d9%84

اجزای باتری خودرو

درب باتری

باتری خودرو معمولا دارای ۶ درب می باشد . درب ها بر روی سورخ هایی که برای ریختن الکترولیت قرار داده شده اند نصب می شوند. بر روی درب ها سوراخ های ریزی وجود دارد. گازهایی که در خانه های باتری تولید می گردد از این سوراخ ها خارج می شود.

نشانگر یا هیدرومتر یا اسید سنج باتری اتومبیل

نشانگر یک قطعه به شکل استوانه است و در خانه باتری و درون الکترولیت قرار دارد . این نشانگر از روی صفحات بالایی قابل رویت است. درون استوانه گوی سبزرنگی وجود دارد که با نسبت چگالی ۱۲۷۵ ساخته شده است. یعنی میزان استاندارد الکترولیت باید در حد ۱۲۷۵ باشد. پس زمانی که الکترولیت درون باتری میریزد گوی سبز رنگ به بالای سطح آب می آید و می توان ان را دید.

صفحات باتری

باتری ماشین به طور کلی دارای سه صفحه مثبت ، منفی و عایق می باشد. معمولا صفحات منفی یک عدد بیشتر از صفحات مثبت است. هریک از صفحات مثبت و منفی را پلیت می نامند. به عنوان مثال اگر یک باتری دارای ۱۹ پلیت بود ۹ عدد آن صفحه مثبت و ۱۰ عدد ان صفحه منفی است. معمولا این اعداد بر روی باتری نوشته می شود.

صفحه منفی

همانطور که ذکر شد صفحات منفی همیشه یکی از صفحات مثبت بیشتر می باشد. رنگ این صفحات خاکستری و حالتی اسفنجی دارند. ماده اصلی صفحات منفی pbo و جنس اسکلت ان ها از آلیاژ سرب می باشد.

صفحات مثبت

صفحات مثبت از جنس پر اکسید سرب و رنگ آن ها معمولا قهوه ای سخته یا قهوه ای مایل به قرمز است. همینطور صفحات مثبت بین دو صفحه منفی قرار می گیرند . از آن جا که تعداد صفحات مثبت یکی از صفحات منفی کمتر است پس میزان مصرف این صفحات نیز بیشتر از صفحات منفی خواهد بود.

صفحات عایق

این صفحات بین صفحات منفی و مثبت باتری قرار داده می شوند و معمولا جنس های متنوعی دارند از جمله شیشه ، صمغ ، کائوچو ، فایبرگلس و… البته مرسوم ترین و رایج ترین نوع صفحات عایق از جنس pvc می باشد.

الکترولیت باتری

مواد سازنده الکترولیت عبارت است از نسبت یک به ۳ اسید سولفوریک غلیظ به آب مقطر . البته این دو در ابتدا باهم ترکیب می شوند و پس از خنک شدن استفاده می گردند. زیرا هنگام ترکیب کامل این دو ماده دمای الکترولیت به نقطه جوش ۱۰۰ درجه می رسد.

باید به این نکته توجه کنید که هنگام تعویض الکترولیت حتما از دستکش ضد اسید و عینک استفاده نمایید.

درپوش باتری

جنس این جزء از باتری از همان جنس پوسته می باشد . بعد از این که صفحات درون پوسته به درستی جای گرفت درپوش روی آن ها قرار می گیرد.

ارسال دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها